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Registros recuperados : 13 | |
2. | | FREITAS, S. C. de; SILVA, T. dos S.; CONTE, C.; VIANA, J. L. Incidence of phytate in raw and cooked beans Olathe. In: BRAZILIAN MEETING ON CHEMISTRY OF FOOD AND BEVERAGES, 8., 2010, São Carlos, SP. Book of abstracts. São Carlos, SP: USP/IQSC, 2010. p. 129. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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3. | | SILVA, T. dos S.; FREITAS, S. C. de; CONTE, C.; SANTOS, J. de O.; SIMAS, E. S. Desempenho dos laboratórios da EMBRAPA/CTAA em ensaios interlaboratoriais. In: ENCONTRO NACIONAL SOBRE METODOLOGIAS E GESTÃO DE LABORATÓRIOS DA EMBRAPA, 15.; SIMPÓSIO SOBRE METODOLOGIAS DE LABORATÓRIO DE PESQUISA AGROPECUÁRIA, 2., Pelotas, 2010. A pesquisa agropecuária como instrumento para a competividade e o desenvolvimento sustentável: resumos. Pelotas: Embrapa Clima Temperado, 2010. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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5. | | FREITAS, S. C. de; CONTE, C.; SILVA, T. dos S.; SIMAS, E. S.; CRUZ FILHO, A. G. da; CALIXTO, F. A. A. Avaliação de metais pesados em pescado da Baía de Sepetiba, Rio de Janeiro. In: ENCONTRO NACIONAL, 20.; CONGRESSO LATINO AMERICANO DE ANALISTAS DE ALIMENTOS, 6., 2017. Belém. Segurança e qualidade de alimentos. Belém, PA: LACEN: UFPA, 2017. p. 1-5. 1 CD-ROM. ENAAL. Seção Trabalhos. Ref. 2954. Promoção: SBAAL. 13 a 16 de agosto. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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6. | | ANTONIASSI, R.; FREITAS, S. C. de; SILVA, T. dos S.; SANTIAGO, M. C. P. de A.; WILHELM, A. E.; JUNQUEIRA, N. T. V. Impact of genotype on fatty acid profile, oil content and nutritional value of the sweet fruits of Acrocomia aculeata. Revista Brasileira de Fruticultura, Jaboticabal, v. 42, n. 6, p. 1-10, e-796, 2020. Impacto do genótipo no perfil de ácidos graxos, no teor de óleo e no valor nutricional dos frutos doces de Acrocomia aculeata. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Cerrados. |
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7. | | MINGUITA, A. P. da S.; CARVALHO, J. L. V. de; SILVA, T. dos S.; SOUZA, P. S. de; OLIVEIRA, E. M. de. Composição centesimal em massas alimentícias a base de mistura de farinha de trigo, farinha de arroz e farinha de feijão biofortificadas. In: SIMPÓSIO EM CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 4., 2012, João Pessoa. Trabalhos... João Pessoa: SBCTA-PB, 2012. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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8. | | FERREIRA, M. R. A.; SILVA, T. dos S.; STELLA, A. E.; CONCEIÇÃO, F. R.; REIS, E. F. dos; MOREIRA, C. N. Detection of virulence factors and antimicrobial reistance patterns in shiga toxin-producing Escherichia coli isolates from sheep. Pesquisa Veterinária Brasileira, Brasília, DF, v. 35, n. 9, p. 775-780, set. 2015. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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10. | | VÁSQUEZ-GARCÍA, A.; SILVA, T. dos S.; ALMEDA-QUEIROZ, S. R. de; GODOY, S. H. S.; FERNANDES, A. M.; SOUSA, R. L. M.; FRANZOLIN, R. Species identification and antimicrobial susceptibility profile of bacteria causing subclinical mastitis in buffalo. Pesquisa Veterinária Brasileira, Rio de Janeiro, v. 37, n. 5, p. 447-452, maio 2017. Título em português: Identificação de espécies e perfil de susceptibilidade antimicrobiano de bactérias causadoras de mastite subclínica em búfalos. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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11. | | SILVA, T. dos S.; CONTE, C.; SANTOS, J. de O.; SIMAS, E. S.; FREITAS, S. C. de; RAICES, R. L. S.; QUITÉRIO, S. L. Spectrometric method for determination of inorganic contaminants (arsenic, cadmium, lead and mercury) in Smooth weakfish fish. LWT - Food Science and Technology, v. 76, p. 87-94, 2017. Na publicação: T. S. Silva; J. O. Santos; S. C. Freitas. Na afiliação da primeira autora consta IFRJ, faltou o nome da Embrapa, mas no e-mail da própria como correspondente consta o e-mail da Embrapa. Na Afiliação da da terceira autora... Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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12. | | FREITAS, S. C. de; SILVA, T. dos S.; CONTE, C.; SANTOS, J. de O.; SIMAS, E. S.; SOUZA, P. S. de; SILVA, C. S. C. da; OLIVEIRA, J. M. de; CARVALHO, J. L. V. de. Atuação do laboratório de físico-química e minerais da Embrapa Agroindústria de Alimentos no projeto biofortificação. In: REUNIÃO DE BIOFORTIFICAÇÃO NO BRASIL, 4., 2011, Teresina. Palestras e resumos... Rio de Janeiro: Embrapa Agroindústria de Alimentos; Teresina: Embrapa Meio-Norte, 2011. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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13. | | ANTONIASSI, R.; WILHELM, A. E.; FREITAS, S. C. de; SILVA, T. dos S.; SANTIAGO, M. C. P. de A.; CARVALHO, C. W. P. de; FERREIRA, M. de A.; LOPES, F. C. F.; SANTOS, D. C. dos; GAMA, M. A. S. da. Composição Química e Perfil de Ácidos Graxos de Cultivares de Palma Forrageira em Comparação a Outros Alimentos Utilizados na Dieta de Ruminantes. Rio de Janeiro: Embrapa Agroindústria de Alimentos, 2020. 19 p. (Embrapa Agroindústria de Alimentos. Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento, 35). Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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Registros recuperados : 13 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
28/08/2017 |
Data da última atualização: |
29/12/2017 |
Autoria: |
VÁSQUEZ-GARCÍA, A.; SILVA, T. dos S.; ALMEDA-QUEIROZ, S. R. de; GODOY, S. H. S.; FERNANDES, A. M.; SOUSA, R. L. M.; FRANZOLIN, R. |
Afiliação: |
Andrea Vásquez-García, Programa de Pós-Graduação em Ciências, Departamento de Engenharia de Alimentos/Faculdade de Zootecnia e Engenharia de Alimentos - FZEA/Universidade de São Paulo - USP; Thaysa dos Santos Silva, Programa de Pós-Graduação em Zootecnia / Departamento de Zootecnia - FZEA / USP; Sabrina R. de Almeida-Queiroz, Departamento de Zootecnia e Medicina Veterinária - FZEA / USP; Silvia H. S. Godoy, Departamento de Zootecnia e Medicina Veterinária - FZEA / USP; Andrezza M. Fernandes, Departamento de Zootecnia e Medicina Veterinária - FZEA / USP; Ricardo L. M. Sousa, Departamento de Zootecnia e Medicina Veterinária - FZEA / USP; Raul Franzolin, Departamento de Zootecnia - FZEA / USP. |
Título: |
Species identification and antimicrobial susceptibility profile of bacteria causing subclinical mastitis in buffalo. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Veterinária Brasileira, Rio de Janeiro, v. 37, n. 5, p. 447-452, maio 2017. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Título em português: Identificação de espécies e perfil de susceptibilidade antimicrobiano de bactérias causadoras de mastite subclínica em búfalos. |
Conteúdo: |
Microorganisms causing subclinical mastitis in water buffalo were isolated from 20 buffalo milk samples at four dairy farms located in central region of São Paulo State, Brazil, through testing of somatic cell count (SCC), standard plate count (SPC), biochemical, PCR assays and antimicrobial profile. The SCC showed average of 721,000 cells/mL in the milk, indicating the presence of subclinical mastitis. The overall average for SPC was 1.8 x 104 CFU/mL. The microorganism most frequently isolation according to biochemical tests were: Staphylococcus epidermidis (17%), Staphylococcus aureus (15%), Bacillus spp. (14%), Acinetobacter spp. (12.5%); with intermediate frequency: Pseudomonas aeruginosa (9.5%); Shigella flexneri (7.0%), Streptococcus spp. (5.5%), Corynebacterium spp. (5.0%), Escherichia coli (4.5%), Serratia marcescens (4.0%), Stenotrophomonas maltophilia (4.0%), and low incidence: Klebsiella rhinoscleromatis (0.5%), Klebsiella ozaenae (0.5%), Tatumella ptyseos (0.5%), Enterobacter cloacae (0.5%). The molecular analysis indicated that samples positive by culture method of the genera Staphylococcus, Streptococcus and E. coli were positive by PCR. Para S. aureus and S. epidermidis the highest percentages of observed sensitivity were gentamicin (100%) and vancomycin (100%); for the genus Streptococcus to gentamicin and oxacillin and E. coli to Ampicilin. These findings may help in the control and treatment of subclinical mastitis in buffaloes and contribute to improving the efficiency and quality of the milk produced. MenosMicroorganisms causing subclinical mastitis in water buffalo were isolated from 20 buffalo milk samples at four dairy farms located in central region of São Paulo State, Brazil, through testing of somatic cell count (SCC), standard plate count (SPC), biochemical, PCR assays and antimicrobial profile. The SCC showed average of 721,000 cells/mL in the milk, indicating the presence of subclinical mastitis. The overall average for SPC was 1.8 x 104 CFU/mL. The microorganism most frequently isolation according to biochemical tests were: Staphylococcus epidermidis (17%), Staphylococcus aureus (15%), Bacillus spp. (14%), Acinetobacter spp. (12.5%); with intermediate frequency: Pseudomonas aeruginosa (9.5%); Shigella flexneri (7.0%), Streptococcus spp. (5.5%), Corynebacterium spp. (5.0%), Escherichia coli (4.5%), Serratia marcescens (4.0%), Stenotrophomonas maltophilia (4.0%), and low incidence: Klebsiella rhinoscleromatis (0.5%), Klebsiella ozaenae (0.5%), Tatumella ptyseos (0.5%), Enterobacter cloacae (0.5%). The molecular analysis indicated that samples positive by culture method of the genera Staphylococcus, Streptococcus and E. coli were positive by PCR. Para S. aureus and S. epidermidis the highest percentages of observed sensitivity were gentamicin (100%) and vancomycin (100%); for the genus Streptococcus to gentamicin and oxacillin and E. coli to Ampicilin. These findings may help in the control and treatment of subclinical mastitis in buffaloes and contribute to improving t... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
Antimicrobial profile; Buffalo; Contagem de células somáticas; Mastite subclínica; Susceptibilidade antimicrobiano. |
Thesagro: |
Bactéria; Búfalo; Leite. |
Thesaurus NAL: |
Antibiotics; mastitis; Milk; Somatic cell count. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/163092/1/Species-identification-and-antimicrobial.pdf
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Marc: |
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